3D Dental Experience in Fablabs Maastricht en Genk

Post 3 of 7
3D Dental Experience in Fablabs Maastricht en Genk

 

Uitnodiging

Dentinno en Fablab Maastricht nodigen de tandtechnische bedrijven in België en Nederland van harte uit om kennis te komen maken met de nieuwste technieken voor 3D printen en  voor de digitale productie van frameprotheses.

De Fablabs Maastricht en Genk hebben met Dentinno een kort maar informatief programma samengesteld, waarin u kennis kunt maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D printen en de nieuwste techniek voor de digitale productie van frameprotheses.

 

Twee vliegen in één klap in een avondsessie in Fablab Maastricht of Fablab Genk, de kenniscentra voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitaal design en 3D productie.

Wanneer

Op dinsdag 11 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Fablab Maastricht, Herbenusstraat 89,6211RB Maastricht (gebouw Kumulus).

Op donderdag 13 februari van 19.00 tot 21.00 uur bij Fablab Genk, Houtparklaan 1, 3600 Genk.

 

Het programma

19.00 uur:    Ontvangst

19.15 uur:    3D printen, de nieuwe revolutie in design en productie

19.30 uur:    Digitale productie van frameprotheses met behulp van 3D printen

20.00 uur:    Andere innovatieve digitale ontwikkelingen in de tandtechniek

20.15 uur:    Rondleiding door Fablab met demonstraties

21.00 uur:    Afsluiting met aansluitend borrel

 

Aanmelden

Meld u vóór 7 februari a.s. aan door onderstaand uw gegevens in te vullen.

 Man Vrouw

Naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Welke dag wilt u komen en met hoeveel personen komt u; Maastricht (11 februari) of Genk (13 februari)?

 

Wat zijn fablabs

Een FabLab is een kenniscentrum, ontmoetingsplek en een digitale ontwerp- en productiewerkplaats die fungeert als ontwikkelpartner voor de industrie, als leeromgeving voor het onderwijs, als laboratorium voor de kunsten en als openbare werkplaats voor ambachtslieden en modelbouwers.

 

Wat kunt u verwachten tijdens de 3D Dental Experience van het Fablab

Het Fablab zal u helemaal bijpraten over de ontwikkelingen op het gebied van 3D printen en waarom deze techniek net zo’n revolutie teweeg zal brengen als de personal computer. Minder dan twintig jaar geleden zorgde de overgang van peperdure mainframes naar betaalbare computers voor werk en thuis voor een ongekende omslag, die nu alweer een vervolg krijgt met de explosieve groei van tablets en smartphones.

Nu is er de overgang van dure 3D printers naar betaalbare multifunctionele 3D printers voor grote bedrijven, het MKB en zelfs voor thuis. Dat geeft enorme mogelijkheden voor innovatieve bedrijven en personen, essentieel om te kunnen overleven in de wereld-wijde concurrentiestrijd.

 

Wat kunt u verwachten van Dentinno tijdens de 3D Dental Experience

Dentinno zal u informeren over de digitale productie van frameprotheses. Nu digitale technieken voor ontwerp en productie van kronen en bruggen inmiddels gemeengoed zijn, kan deze digitalisering ook voor de productie van frameprotheses plaatsvinden. Daarnaast wordt u bijgepraat over andere digitale ontwikkelingen in de tandtechniek.

 

 

MENU